کشور چک یکی از کشور های عضو پیمان شینگن می باشد. لذا افراد که دارای ویزای شینگن هستند، به راحتی می توانند، به این کشور سفر نمایند. کشور چک در مرکز اروپا واقع شده است. پایتخت کشور چک شهر پراگ است. این شهر به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای جمهوری چک محسوب می شود و بخش عظیمی از جمعیت این کشور را در خود جای داده است. بیش از نیمی از مردمان کشور چک بی دین می باشند و سایرین به ادیان مختلف مانند مسیحیت اعتقاد دارندکشور چک به عنوان یکی از کشورهای توریستی در اروپا شناخته می شود. شهر پراگ اکثر جاذبه های تاریخی و گردشگری کشور چک را در خود جای داده است. افرادی که قصد اخذ ویزای توریستی چک و سفر به این کشور را دارند، باید توجه داشته باشند که پول رسمی این کشور کرونا می باشد و در سفر به این کشور باید حد الامکان پول رسمی چک را با خود به همراه داشته باشند.


اخذ ویزای توریستی چک

به منظور دریافت ویزای شینگن می بایست به کارگزاری سفارت چک مراجعه شود و شخص متقاضی شخصاً مدارک را تحویل دهد. کارگزاری سفارت چک شرکت VFS Globalاست که رسماً کار خود را از تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۱۷ آغاز کرده است. تمامی مراحل اعم از ارائه مدارک، نوبت دهی و بررسی پرونده جهت ویزای توریستی چک در این شرکت انجام می شود. ابتدا باید از طریق ایمیل از این کارگزاری وقت گرفته و سپس مراجعه حضوری صورت پذیرد. کلیه مدارک می بایست توسط مترجم رسمی به صورت انگلیسی یا چکی ترجمه شود. دریافت ویزای توریستی چک، پس از بررسی مدارک مورد نیاز، با مراجعه حضوری به سفارت و با تعیین وقت قبلی امکان پذیر است. ویزای توریستی چک به منظور گردشگری و تفریح به فرد متقاضی تعلق می گیرد.


مدارک لازم برای اخذ ویزای توریستی چک

  • اصل مدرک پاسپورت با حداقل ۳ ماه اعتبار با دو صفحه خالی
  • کپی صفحه اول پاسپورت به همراه کپی ویزا های قبلی و مهرها
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا از سوی فرد متقاضی
  • یک قطعه عکس رنگی ۶*۴ با پس زمینه سفید گرفته شود و در فرم تقاضا چسبانده شود
  • پرداخت وجه صدور ویزا به یورو
  • بیمه پزشکی مسافرت که از لحاظ کشور های شینگن معتبر باشد.
 

موارد الزامی ویزای توریستی چک

  • رزرواسیون سفر اعم از رزرو بلیت هواپیما و رزرو هتل
  • گواهی تمکن مالی به منظور سفر به چک
  • در صورت داشتن دعوت نامه، ارائه اصل دعوت نامه از اداره مهاجرت چک که توسط پلیس چک امضا شده باشد.
  • اظهار نامه بانکی از بانک شخص متقاضی و پرینت ریز گردش سه ماه آخر حساب بانکی متقاضی
  • سایر گواهی های مالی مانند کارت اعتباری بین المللی و چک مسافرتی
  • شناسنامه ترجمه شده و ترجمه صفحه اول دفترچه بیمه تأمین اجتماعی یا خدمات درمانی با مهر دارالترجمه
  • گواهی انتصاب و پرینت آخرین حقوق دریافتی برای کسانی که دارای منصب اداری و دولتی هستند.
  • گواهی استخدام یا قرارداد استخدام به همراه فیش پرداختی حقوق سه ماه آخر برای کارمندان
  • گواهی نامه بازرگانی یا اظهارنامه رسمی از سازمان بازرگانی برای بازرگانان و تجار
  • گواهی ثبت شرکت یا گواهی رسمی انتصاب برای مدیران و معرفی نامه معتبر و امضا شده توسط نماینده آن شرکت برای تأیید وضعیت متقاضی در صورتی که خود را به عنوان سهامدار شرکت مورد نظر معرفی کرده باشد.
  • گواهی فعالیت هنری در انجمن های هنری برای هنرمندان
  • گواهی دریافت مستمری برای بازنشستگان
  • گواهی اشتغال به تحصیل یا کارت دانش آموزی یا دانشجویی برای دانش آموزان یا دانشجویان
  • گواهی وضعیت اقتصادی و اجتماعی مانند مدرک ازدواج، مدارک مالی برای تأییدیه مالی شخص متقاضی در صورتی که فاقد شغل باشد.
 

مدت زمان اخذ ویزای توریستی چک

مدت زمان اقامت توریستی در کشور چک با داشتن ویزای شینگن از دو هفته تا سه ماه است. در سفر توریستی به کشور چک می بایست برنامه سفر و رزرواسیون هتل یا دعوت نامه رسمی برای طول مدت اقامت ارائه شود. دقت شود مدت زمان مورد نیاز برای بررسی مدارک جهت صدور ویزا دو هفته کاری است، اما برای اطمینان از دریافت ویزای چک و رزرو تور چک و تور اروپا  برای سفر به این کشور چند هفته زودتر اقدام شود. معمولاً تا ۶ هفته بعد از تحویل مدارک مشخص می شود که شخص متقاضی واجد شرایط دریافت ویزا می باشد یا خیر. برای ارائه مدارک می بایست به بخش کنسولی سفارت مراجعه شود. روزهای یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه برای مراجعه متقاضیانی که درخواست ویزای کوتاه مدت را دارند و از قبل وقت گرفته اند، می باشدویزای توریستی چک از نوع ویزای کوتاه مدت است.

Leave a Comment